tr

Dondurma Hakkında

Anasayfa » Dondurma Hakkında

Dondurma Hakkında

 
Dondurma neden yapılır?
 

Süt, şeker, salep.. (sade dondurma)
Meyveli dondurmalarda meyve özü kullanılır.

 
İyi dondurma nasıl anlaşılır?
 

Dondurmanın iyi olduğu lezzeti, tadı, ağızda erimesinden anlaşılabilir..

 
Hangi çeşit dondurmaları yemeliyiz?
 

Sağlıklı güzenilir yerden yiyorsanız hepsini tercih edebilirsiniz.

 
Dondurmanın Faydaları Neler?
 

Vücudumuzun ana besinleri olan karbonhidrat, protein ve yağ içermesinin yanı sıra A, C, D, E ve B grubu vitaminleri de içerir. Ayrıca tam bir K vitamin kaynağıdır. K vitamini kanın pıhtılaşmasını, kanın inceltilmesini ve sindirime destek sağlar. Vitaminlerin dışında, dondurma ayrıca antioksidan, niasin, tiamin ve riboflavin içerir. Bu besinler vücudun sindirim sistemi geliştirir ve reflekslere katkı sağlar. Dondurma hakkında herkesin bildiği yanlış, dondurmanın kilo aldırdığıdır. Bilinenin aksine dondurma düşük kalorisinden ve süt içerdiğinden dolayı kilo vermeye yardımcı bir besindir. Bir araştırmaya göre düzenli şekilde dondurma tüketen ve kilo vermek isteyen bireyin diğer diyet yöntemlerine kıyasla daha çok kilo vermiştir. Dondurmanın içinde az da olsa donmuş yağ vardır ve bu yüzden insanlar dondurma yemekten çekinirler. .

 
Dondurma her mevsim yenirmi?
 

Dondurma 4 mevsim tüketilebilir.